top of page
  • Pascal Timmermans

Marktonderzoek - hoe zoekt Nederland naar een nieuw huis?

Bijgewerkt op: 19 sep. 2021

Met de krapte op de huizenmarkt worden Nederlanders steeds vindingrijker in het (online) zoeken naar een nieuw huis. Tegelijkertijd staan er nieuwe marktspelers op om vraag en aanbod op vernieuwende wijze bij elkaar te brengen. Tijd volgens huisabc.nl om de markt van zoekmogelijkheden en aanbieders in kaart te brengen met een grootschalig onderzoek onder de Nederlandse huizenzoekers.

Huisabc.nl start marktonderzoek - Hoe zoekt Nederland naar een nieuw huis?

Het online onderzoek wordt uitgevoerd in de periode augustus 2021 onder duizenden Nederlanders. Er wordt gekeken op welke wijze consumenten zoeken naar huizen zoals via een aankoopmakelaar, app, website of zoekmachine. Welke aanbieders van van platformen worden gebruikt, op welke wijze ze zoeken en wat hun voorkeuren voor zoekcriteria zijn. Maar ook hoeveel tijd men gemiddeld besteed aan het zoeken en welke functies populair zijn of worden gemist in het huidige aanbod.

De resultaten worden na analyse gedeeld met de media en op huisabc.nl. Meer weten over het onderzoek of voor perscontact? Neem contact op met info@huisabc.nl.

61 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page