Een huis zoeken

Volg het stappenplan

Twijfel je nog over kopen of huren? Een eigen huis kan je helemaal aanpassen naar eigen smaak. Met een huurhuis ben je meer flexibel. Bedenk goed wat het beste past bij jouw situatie. 

Wil je zelf invloed op de indeling van het huis? Kan je dubbele lasten dragen? Zowel bestaande als nieuwbouwwoningen hebben voordelen en nadelen. Bepaal wat voor jou belangrijk is.  

Voordat je gaat zoeken naar een huis, is het belangrijk om te weten wat je budget is. Met een rekentool krijg je inzicht in wat je maximaal kan lenen en je maandelijkse kosten.

Als je weet wat je kan betalen, weet je in welke prijsklasse je naar een huis kunt zoeken. Je kan een aankoopmakelaar inschakelen of zelf op zoek gaan naar jouw droomhuis.

Wat is voor jou belangrijk aan een huis? Waar wil je wonen? In de stad, in een dorp of op het platteland? Hoe belangrijk is een tuin of buurt? Maak een lijstje van eisen en wensen.

Als je een mooi huis hebt gevonden, kan je een bezichtiging plannen. Dat helpt om een beter gevoel te krijgen bij een huis. Vaak is het toch anders dan het op Funda leek.

Je droomhuis gevonden?

Als je je droomhuis hebt gevonden, kan je een bod uitbrengen en onderhandelen. Als je bod wordt geaccepteerd, moet je allerlei zaken gaan regelen. Zoals het kiezen van een notaris en het regelen van een hypotheek. Bekijk ons 9 stappenplan voor het kopen van een huis.