top of page
Huis kopen

Huis kopen

Volg het huisabc 9 stappenplan

HK - 1.fw.png

De eerste stap voor het kopen van een huis, is berekenen wat je kan betalen en bepalen wat voor jou belangrijk is aan een woning. Daarnaast is het goed om meerdere huizen te bezichtigen.

HK - 2.png

Je hebt je droomhuis gevonden! Je weet wat je kunt en wilt betalen en deze woning past binnen je budget. Je wilt een bod doen op dit huis. Hoe pak je dit aan?

HK - 3.png

De verkopende partij heeft jouw bod geaccepteerd, gefeliciteerd! Nu kan het voorlopig koopcontract worden opgemaakt. Wat is belangrijk om hierover te weten?

HK - 4.png

Meestal mag de koper de notaris kiezen. De kosten voor de notaris kunnen flink uiteen lopen. Je kan daarom besparen door het vergelijken van notarissen.

HK - 5.png

Na het ondertekenen van de koopakte, is het tijd om een hypotheek af te sluiten. Bereid je goed voor als je met een hypotheekadviseur in gesprek gaat, het gaat om veel geld.

HK - 6.png

Als je een hypotheek gaat afsluiten, vraagt de bank je meestal om een taxatierapport. Let op: banken kunnen bepaalde voorwaarden stellen aan een taxateur.

HK - 7.png

Bij een ouder huis is het aan te raden om een bouwkundige keuring te laten doen. Zo komen verborgen gebreken aan het licht, en krijg je een objectief beeld van de waarde van het huis.

HK - 8.png

Om je woning en je hypotheek goed te beschermen, zijn er aantal verzekeringen die aanbevolen of zelfs verplicht zijn, zoals de opstalverzekering.

HK - 9.png

Op de dag van de overdracht ga je naar de notaris om de hypotheekakte en leveringsakte te ondertekenen, zodat jij daadwerkelijk eigenaar wordt van de woning!

bottom of page